logo
Urmareste-ne pe Facebook

Primeşte tratament

Primeşte tratament

Dacă ai suferit un infarct, trebuie să primeşti imediat tratament pentru restabilirea circulaţiei sângelui la nivelul inimii.

În funcţie de tipul de infarct, tratamentul aplicat poate să varieze. Aplicarea tratamentului corect într-un timp cât mai scurt posibil, poate să reducă riscul mortalităţii, recurenţa infarctului şi riscul producerii leziunilor ireversibile.

Cea mai eficientă metodă de tratament în cazul infarctului miocardic acut, ce poate salva o viaţă, este deblocarea de urgenţă a fluxului sanguin la nivelul zonei afectate, prin implantarea de stent coronarian.

Recomandări din inimă

  • Inima este un organ vital cu rolul de a pompa sânge în tot organismul
  • Infarctul miocardic acut se produce prin blocarea fluxului sanguin prin arterele inimii din cauza depunerilor de grasimi, colesterol, calciu si alte substante pe peretii arterelor( arteroscreloza)
  • Dacă circulaţia sângelui nu este restabilită urgent, există posibilitatea apariţiei unor leziuni ireversibile
  • Jumătate din decesele cauzate de infarct sunt înregistrate în primele 3-4 ore după apariţia primelor simptome
  • Rapiditatea restabiliri fluxului sanguin in arterele inimii este determinanta de intervalul de timp de la instalarea primelor simptome pana la momentul in care este aplicat tratamentul potrivit pentru evolutia favorabila a pacientului. Este de preferat sa se intervina in primele 4 ore de la instalarea primelor simptome
  • O inima sanatoasa se mentine prin absenta fumatului, o dieta echilibrata si exercitii fizice zilnice

ATENŢIE!

Dacă recunoşti primele simptome ale infarctului:
NU conduce autoturismul personal spre spital!
Nu suna rudele sau prietenii!
Nu suna doctorul curant!
SUNA LA 112